مشاهدة النسخة كاملة : عجايب


الدكتورة سلوى
25-10-2009, 07:19 PM
عجايب
الحاصلون علي الدكتوراة من تاني
سيد احمد محمد
sayed-ahmad100*hot mail.com
استكمالا لما كتبته في هذا المكان عن استحقاق حملة الماجستير والدكتوراة للتكريم والتبجيل. لانهم من العلماء.. كل في تخصصه. ومن الواجب ان نضع كلاً منهم في المكان المناسب لعلمه.. أطرح اليوم رسالة بعتت بها ستة من المتعاقدين مع الادارة المركزية للمعاهد الأزهرية بالدقهلية.
يقولون انهم من الحاصلين علي الماجستير والدكتوراة في الآداب ومتعاقدون للعمل في التدريس بالأزهر. ومن أجل دخول المرحلة الثانية من كادر المعلمين الخاص بالمتعاقدين يشترط الحصول علي دبلوم تربوي. وقد أسقط في أياديهم عن هذا الشرط لانهم حاصلون علي شهادات أعلي من الدبلوم.
تساءلوا.. هل سيكون مطلوبا منهم الحصول علي الدبلوم وهم حملة الماجستير والدكتوراة بمرتبة الشرف الأولي؟ علماً بأنهم حصلوا أيضا علي دورات كمبيوتر وإنترنت مستوي أول مؤهل للماجستير ومستوي ثاني مؤهل للدكتوراة. فضلا عن دورتين في اللغة الانجليزية مؤهلتين لها قيمة الدرجتين العلميتين.
اشاروا الي انه من بين الشروط ايضا الحصول علي دورة "I.C.D.L" في الكمبيوتر. ويتساءلون مرة أخري.. ألا تكفي دورات الكمبيوتر الخاصة بالماجستير والدكتوراة وهي أعلي وأقوي من تلك الدورة المطلوبة؟
أنهوا رسالتهم بأنه هل بعد كل هذا الجهد في الدراسة والحصول علي أعلي الدرجات العلمية يكون مطلوباً منهم الحصول علي درجة أقل وهي الدبلوم؟. ألا يكفي انهم يعملون بنظام التعاقد رغم الشهادات العليا التي يحملونها؟
المؤكد أن فضيلة الإمام الأكبر الدكتور محمد سيد طنطاوي شيخ الأزهر الشريف سيعفي أصحاب الرسالة ومن هم في مثل حالاتهم من تلك الشروط.. فهو عالم جليل.. ويقدر العلم والعلماء.

ممدوح مصطفى الانصارى
25-10-2009, 08:52 PM
عجائب !!!!!!!!!!!
دكتورة سلوى
من المؤسف حقا ان نجد هؤلاء الجادين
المجتهدين مجرد متعاقدين بالازهر
ومنهم من يستقطع من قوت يومه
ويعمل اعمال لا تليق بمكانته العلمية
لاستكمال دراسته وحصوله على الدكتوارة

mr_moh55555
25-10-2009, 09:29 PM
لابد ان يعين امثال هؤلاء فورا

المؤمنه بالله
25-10-2009, 09:48 PM
حسبنا الله ونعم الوكيل فى شيخ الازهر يا دكتوره سلوى ياسيدتى انا بحضر الان الماجستير ومتعاقده مع الازهر بدون مؤهل واذا كان عاجبك يعنى معايا مؤهل ومعايا اتنين دبلومه ومعايا شهاده الرخصه الدوليه وكل ده الازهر بيقول ماليش دعوه انت اللى وافقت على كده من الاول وده كلام شيخ الازهر على لسانه واكررتانى على لسانه وده حال كتير من الناس جدا اللى تعاقدوا بدون مؤهلاتهم لان الازهر رفض يقبلها منهم

أ/ هشام العيسوى
26-10-2009, 01:11 PM
يبقى انت اكيد فى مصر
وكمان ماتنسوش ان فى مجموعة كبيرة من اوائل الكليات(وانا للاسف واحد منهم)
وبرضه بنعمل بالتعاقد من سنين ولم نجد اى ذرة من التكريم او الاحساس اننا متفوقون
والادهى ان ياتى من انضم بمقبول او حتى جيد ويقولى انت بالقلم الرصاص!!
فعلا عجايب!

(هند)
26-10-2009, 02:54 PM
السلام عليكم
فعلا حسبنا الله ونعم الوكيل دة الى نقدر نقولة بس ياترى كانت دى غلطتهم من الاول انهم اشتغلوا فى التدريس ؟؟

عاشق الكتاب الكريم
26-10-2009, 04:54 PM
سأخذ الدكبوراه إن شاء الله قريبا في البلاغة ومتعاقد في ابتدائي مع الازهر وأدزس ألف باء و أسوأ معاملة و في النهاية إن كان مش عجبك.............................................. .....
ربي اغفر و ارحم