مشاهدة النسخة كاملة : سرقه قطع اثريه من المتحف


عاشقه الدراسه
14-02-2011, 10:06 AM
قال الدكتور زاهى حواس وزير الدولة لشئون الآثار فى حكومة تسيير الأعمال، إن القطع الأثرية المفقودة من المتحف المصرى، مسجلة داخل المتحف ولا يمكن لمتحف آخر أو من يجمعون الآثار أن يقوموا بشرائها.

وقال حواس، فى تصريح خاص لقناة "العربية "الإخبارية: "إننى اطمئن الشعب المصرى واطمئن نفسى بأن تلك الآثار لن تخرج من مصر ولا يمكن لأحد أن يشتريها".

وأوضح حواس أنه تم تشكيل فريق للبحث عن القطع المفقودة من الحجم الصغير والتى يمكن أن تخبأ فى الجيب ومنها تمثال " جعران القلب " و تمثال صغير لـ"توت عنخ آمون"، بالإضافة إلى تمثال صغير لـ"إخناتون"، و تمثال صغير آخر لأميرة و(شواب) به قطع تماثيل صغيرة والتى تبين عدم تواجدها ضمن الأثار المسجلة فى المتحف والبالغ عددها 150 ألف قطعة أثرية.

وأعرب حواس عن اعتقاده أن الأشخاص الذين دخلوا المتحف المصرى كانوا يبحثون عن الذهب وليسوا من محترفى سرقة الأثار ، وأن التماثيل المفقودة إما ملقاة داخل المتحف أو خارجه ، معربا عن تفاؤله بالعثور عليها.

وحول إمكانية تواجد تلك الآثار داخل مصر، قال حواس إن الآثار ليست داخل مصر ، وإنما داخل المتحف المصرى أو خارجه.

وحول إمكانية بيعها فى السوق السوداء، أكد حواس أن أى قطع أثرية مسجلة داخل متحف لا يمكن أن يقوم بشرائها متحف آخر أو من يجمعون الآثار ، مشيرا إلى أنه خلال فترة قصيرة سيتم معرفة مكان تلك القطع ، لاسيما وأن التسعة أشخاص الذين قاموا بسرقة المتحف هم مقبوض عليهم داخل السجن الحربى.


المصدر
اليوم السابع
الرابط
http://www.youm7.com/News.asp?NewsID=351451

مدرسة الانجلش
14-02-2011, 12:53 PM
اكتر حاجة زعلتني بجد هو سرقة المتحف

والانسان اللي عمل كده بجد غبي ومتخلف وجاهل

مبارك يغور في ستين داهية

لكن تاريخنا وحضارتنا الفرعونية لا

منك لله ياللي كنت السبب

عاشقه الدراسه
14-02-2011, 08:05 PM
اكتر حاجة زعلتني بجد هو سرقة المتحف


والانسان اللي عمل كده بجد غبي ومتخلف وجاهل

مبارك يغور في ستين داهية

لكن تاريخنا وحضارتنا الفرعونية لا


منك لله ياللي كنت السبب


فى اخر لقاء صحفى لاحمد شفيق كلن بيتكلم فى النقطه دى وبيقول ان الغرب بيتصلوا بينا يطمنوا ع الاثار بتاعتنا واحنا مش مقدرين قيمتها ّ


وانا شفت فعلا شغف الاجانب عليها وازاى كانوا بيتفرجوا عليها بكل دقه


شكرا ع مرور حضرتك وتعليقكـ

medo khalid
15-02-2011, 06:44 AM
حاجة حلوة والله
المصريين يسرقوها والاجانب هما للي خايفين عليها

بجد حسبي الله ونعم الوكيل

عاشقه الدراسه
15-02-2011, 11:29 AM
حاجة حلوة والله
المصريين يسرقوها والاجانب هما للي خايفين عليها

بجد حسبي الله ونعم الوكيل

اكيد اللى عمل كده مش يستاهل نقول عليه مصرى
شكرا للمرور