مشاهدة النسخة كاملة : تظلمات الثانوية


سارة عطالله
25-07-2011, 09:00 AM
http://www.algomhuria.net.eg/algomhuria/today/images/G-10-4-E.jpg واصل طلاب الثانوية العامة أمس عملية الاطلاع علي أوراق الإجابة الخاصة بهم في المواد التي حصلوا فيها علي درجات منخفضة والتي أدت لخفض المجاميع الاجمالية لهم وبالتالي حرمانهم من دخول الكليات التي يتمنون الالتحاق بها.
أمام كنترول المدرسة الخديوية حضر عدد محدود من الطلاب وأولياء أمورهم بسبب الاجازة الرسمية حتي أن أعداد العاملين في الكنترول بدت منخفضة.
قال الطالب عبدالله هشام بدير 96.5% إنه تظلم من درجات مادة الأحياء التي حصل فيها علي 46 درجة ومادة الفيزياء التي حصل فيها علي 45.5 مشيراً إلي انه بعد اطلاعه علي أوراق اجابته وجد ان هناك العديد من الأخطاء التقديرية في تصحيح الأسئلة وذلك في أكثر من سؤال حيث انه من المفترض ان يحصل علي درجة أو نصف علي الأجزاء الصحيحة من الأسئلة ورغم ذلك تم احتساب السؤال بالكامل خاطيء.
وتظلمت الطالبة سارة محمد 86% من درجة مواد الفيزياء والكيمياء وعلم النفس والتي حصل فيها علي 36.5 و42.5 و41 درجة بالترتيب مشيرة إلي انها لا تأمل في الحصول علي حقها لأنها جربت التظلم في العالم الماضي ورغم رفعها قضية إلا أنها لم تحصل علي أي درجة من الدرجات التي تستحقها مؤكدة ان أكثر مادة كانت متأكدة من حصولها فيها علي الدرجة النهائية هي علم النفس حيث قامت بمراجعتها مع معلمتها وأكدت لها عدم وجود أي أخطاء في اجابابتها.
واشارت الطالبة ريهام طه 91% انها أطلعت علي نسخة من ورقة إجابة مادة الفيزياء الخاصة بها والتي حصلت فيها علي 40 درجة ووجدت انها تستحق 3 درجات في السؤال الخاص بالرسم البياني بدلاً من نصف درجة فقط حيث ان الرسم بالكامل صحيح والخطأ فقط في الناتج النهائي بالاضافة لخصم درجات بعض النقاط في سؤال علل والمصطلح العلمي رغم مطابقتها لنموذج الإجابة.
واشتكي الطالب محمد زكريا راشد 95.6% بالمرحلة الأولي أنه اطلع علي أوراق مادتي اللغة العربية واللغة الانجليزية التي حصل فيها علي 21.5 درجة مشيراً إلي ان درجاته في باقي المواد مرتفعة جداً حتي انه حصل علي الدرجة النهائية في مادتي الكيمياء واللغة الألمانية وجاءت درجات اللغة العربية والانجليزي بمثابة الصدمة وبعد قيامه بالاطلاع عليهما وجد ان إجابته علي سؤال الأدب مطابقة لنموذج الإجابة ورغم ذلك خصمت منه درجة كاملة دون وجه حق وكذلك سؤال الترجمة من الانجليزية للعربية تم خصم درجة بسبب استبداله كلمة وطني بكلمة بلدي رغم ان كلاهما يحمل نفس المعني.
واشتكي عمرو أحمد 92% بالمرحلة الأولي من منع المختصين بالكنترول تواجد نماذج إجابة مع الطلاب رغم انه من حقهم حتي يتأكدوا من صحة إجاباتهم وعدالة عملية التصحيح حيث اطلع علي ورقة مادة الكيمياء التي حصل فيها علي 45 درجة وعند مراجعته لإجاباته وجد ان هناك بعض النقاط المطابقة للمعلومات بكتاب الوزارة ورغم ذلك لم يحصل علي درجته فيها كاملة.
من ناحية أخري أكد أولياء أمور الطلاب رغبتهم في الحضور للتأكد من نتيجة التظلم ومناقشة المختصين فيها وعدم الاكتفاء بالاتصال التليفوني فقط الذي لا يطمئنهم مطلقاً ولا ينم عن جدية عملية التظلم.

Haitham Wael
25-07-2011, 09:36 AM
هنعمل ايه بس اللى يغش هو اللى يجيب مجموع و اللى يشتغل و يتعب هو اللى يتظلم .................. حسبى الله و نعم الوكيل !!!

sasaatwa
25-07-2011, 09:36 AM
هو مين الراجل اللي في الصوره ده حد يعرف؟؟

سارة عطالله
25-07-2011, 09:39 AM
لأ
انا مش اعرفه
بس .....ممكن يكون ولى امر
تفيد فى حاجة؟
ادعوا جميعا لطلاب مصر بالتوفيق واستعادة درجاتهم

نورالهدي2
25-07-2011, 09:41 AM
اول مرة الجمهورية متتكلمش عن توقعات التنسيق
معتقدش ان حد هياخد حاجة
عدد التظلمات وصل الي 30 ألف
دا لو كل واحد خاد حقع لو كان ليه يبقي المجاميع العالية هتزيد والتنسيق يعلي اكتر
ربنا معانا

سارة عطالله
25-07-2011, 09:50 AM
انا سمعت ان على مدار الايام السابقة فى التنسيق
سيكون الحد الادنى للكليات الطبية 96%
بس لسه هنستنى لما كل الطلاب تنسق
ربنا يوفقنا جميعا

نورالهدي2
25-07-2011, 09:58 AM
الاهرام اللي قالت كده امبارح وده معني ان كلية الطب البيطري 96% وبالتالي التنسيق عالي
بس كل ده كلام جرايد
لسه محدش عارف حاجة والنتيجه السبت او الاحد

سندريلا العربية
25-07-2011, 10:23 AM
انا بقى طلعلي في الفيزياء 4 درجات وانا كنت جايبه 44,5 وفي علم النفس درجه وانا كنت جايبه 49

sasooo soft
25-07-2011, 10:31 AM
يعنى ممكن حد يقولنا اخر التظلمات دى اييييييييييييييية هاخد درجاتى ولا لا انا خلاص هتجنن من التصحيح ومن الظلم اللى انا اتظلمتة دة والله حرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااام
حسبى الله وتعم الوكيل فى اللى ظلمنى وفى اللى ظلم اى طالب ثانوية عامة ولو فى نصف درجة كان محتاجلها

نورالهدي2
25-07-2011, 10:32 AM
انا بقى طلعلي في الفيزياء 4 درجات وانا كنت جايبه 44,5 وفي علم النفس درجه وانا كنت جايبه 49
يعني اخدتيهم ولا لاء

ايهاب بدره
25-07-2011, 10:35 AM
محدش بياخد حاجه الا بعدها بسنه واكتر

سارة عطالله
25-07-2011, 11:06 PM
خير ان شاء الله
لا داعى للقلق

basma 2010
26-07-2011, 05:41 AM
بجد حرام عليهم

سارة عطالله
26-07-2011, 05:49 AM
خير ان شاء الله
ربنا يوفقنا
ويحقق كل ما نتمناه

nooraa123
26-07-2011, 11:06 AM
حد يعرف ياشبابا يجبلى نموذج اجابه امتحان التاريخ عشان عندى تصحيح تظلم ومحتاجه النموذج ضرووررى

أستاذ أنور
26-07-2011, 12:57 PM
ربنا معاكم على كل ظالم

nesma mohsen hamdy
26-07-2011, 05:24 PM
اعتقد اللى فى الصوره ده اخو احمد زكى بدر هههههههههههه
:lol::lol::lol::lol::lol:

هاجر آياتى
27-07-2011, 08:50 AM
يا جماعه انا عمله لسه تظلم ودفعت الفلوس فى البنك الاول ولسه مرحتش المدريه يعنى انا دفعت واخت الوصل بيوم 7/25

انا كده ممكن يحددولى يوم ايه اللى انا اراجع فيه يعنى هما بيحددو كام يوم من تاريخ الوصل