مشاهدة النسخة كاملة : وفاة تلميذة داخل الفصل في مدرسة أحمد عرابي الابتدائية بالنزهة


_GUIDE_
03-11-2008, 01:35 PM
بسم الله الرحمن الرحيم



شهدت مدرسة ابتدائية في النزهة وفاة تلميذة في الصف الرابع داخل الفصل. اتهمت والدتها التي تعمل بالمدرسة نفسها مدرس الرياضيات بإساءة معاملة ابنتها والتسبب في وفاتها.
تلقي اللواء إسماعيل الشاعر، مساعد أول وزير الداخلية لقطاع أمن القاهرة، إخطاراً من المركز الطبي في الهايكستب باستقبال الطفلة خديجة علاء محمد «١٠ سنوات» تلميذة في الصف الرابع الابتدائي بمدرسة أحمد عرابي الابتدائية في النزهة، جثة هامدة.
تبين من التحقيقات الأولية التي جرت تحت إشراف اللواء فاروق لاشين، مدير الإدارة العامة لمباحث القاهرة، أن مدرس الرياضيات محمد عبدالفتاح محمد «٣٧ سنة» مقيم في مدينة السلام، أمر التلميذة وعدداً من زملائها في الفصل بالخروج أمام «السبورة» لعدم إتمامهم الواجب المنزلي واستدعي عامل المدرسة وطلب منه إحضار عصا لضربها والتلاميذ الآخرين المقصرين، فأصيبت الصغيرة برعشة شديدة وفقدت القدرة علي الكلام، ونقلت إلي المركز الطبي حيث فارقت الحياة.
وأيد عدد من تلاميذ الفصل ما جاء في تحقيقات المباحث، بينما اتهمت والدة الضحية عفاف محمد عبدالمجيد «٤٧ سنة»، مدرسة في المدرسة نفسها، مدرس الرياضيات بإساءة معاملة ابنتها والتسبب في وفاتها. وبسؤال المدرس المتهم، نفي تعديه علي التلميذة أو التسبب في وفاتها، وتم إخطار نيابة النزهة لإجراء التحقيق في القضية.
وأصدر عبدالعظيم وزير، محافظ القاهرة، تعليمات لمدير مديرية التربية والتعليم بالقاهرة بإيقاف المدرس عن العمل وإحالته للتحقيق، وصرف خمسة آلاف جنيه لأسرة الضحية كإعانة عاجلة لمواجهة الموقف، كما اتصل بأم التلميذة عفاف محمد عبدالمجيد، للإعراب عن تعازيه في الفقيدة، التي أفادت بأن ابنتها حدث لها موقف مشابه العام الماضي وأنها تصاب بحالات إغماء.
وأفاد تقرير المستشفي بأن التلميذة ليست بها إصابات ظاهرية، وتم انتداب الطبيب الشرعي لفحص الجثة والتصريح بالدفن، وإخطار النيابة العامة للتحقيق مع المدرس.
وقال مدحت مسعد، مدير المديرية، إنه تم إجراء تحقيق شامل مع مدير عام التعليم الابتدائي ومدير المدرسة ومدرس الحساب، الذي صدر قرار بإيقافه عن العمل لحين الانتهاء من التحقيق.

وأيضا

حبس حارس مدرسة في الإسكندرية هتك عرض تلميذة.. ومدرس في قنا يضرب طالباً بـ «الشلوت»

أمر المستشار ياسر رفاعي، المحامي العام الأول لنيابات الإسكندرسة، أمس، بحبس عامل أمن في مدرسة «رزق الله للغات»، في منطقة ميامي ٤ أيام علي ذمة التحقيقات، بعد أن وجه إليه تهمة هتك عرض تلميذة بالصف الأول الابتدائي داخل دورة مياه المدرسة.
وكشفت تحقيقات النيابة أن العامل ويدعي محمد عبدالرازق جمال «٣٢ عاماً» راقب التلميذة أثناء دخولها دورة المياه بصحبة إحدي العاملات، وانتظر حتي خرجت العاملة ودخل ونزع عن الطفلة سروالها وتحسس مواطن عفتها، وروت التلميذة ماحدث لوالدها فقدم بلاغاً إلي قسم شرطة أول المنتزه، واعترف المتهم بالواقعة في التحقيقات.
علي صعيد متصل أمر محمد وفيق، مدير نيابة ثان المنتزه، بإخلاء سبيل مدرسة اللغة العربية في مدرسة المندرة القبلية الجديدة وتدعي سهام بضمان وظيفتها، بعد أن قدم إبراهيم سعد أحمد، ولي أمر التلميذ جمال إقرار تصالح معها، في البلاغ المقدم منه ضدها ويتهمها فيه بكسر ذراع نجله بيد «مقشة» أمس الأول.
وفي السياق نفسه، أمر محمد عصام، مدير نيابة ثان الرمل، بإخلاء سبيل أقارب تلميذ في مدرسة الفالوجا الابتدائية المسائية، نسبت إليهم التحقيقات استعانتهم ببعض الأشخاص لاقتحام فناء المدرسة بالأسلحة ومحاولة الاعتداء علي مدرسين وتلاميذ المدرسة، كما أمر بسرعة ضبط وإحضار باقي المتهمين.
كان عصام السيد علي، مدرس في المدرسة، قدم بلاغاً إلي قسم شرطة ثان الرمل قال فيه إنه أثناء تواجده بالمدرسة تعدي إبراهيم عيد، وإسلام محمد، بالصف السادس، علي زميلهما إسلام رزق بواسطة قلم جاف، فسجل اسميهما لديه لمعاقبتهما في الطابور، وأضاف أنه فوجئ في اليوم التالي بوالد التلميذ الأول ويدعي عيد إسماعيل محمد، ووالدته وتدعي عيدة أحمد إبراهيم وبصحبتهما بعض الأشخاص يهجمون علي المدرسة وبحوزتهم أسلحة بيضاء.
وفي قنا تعدي أحمد محمد عبدالله، مدرس في مدرسة الشيخ رزق الإعدادية بمدين إسنا في قنا، أمس، بالضرب علي إبراهيم أحمد إبراهيم، الطالب بالصف الأول بـ «الشلوت» والأيدي لرفضه القيام أثناء مرور المدرس، الذي اعتبر أن الطالب لا يحترمه وقدم والد الطالب بلاغاً ضد المدرس إلي مأمور مركز شرطة إسنا، ونجحت تدخلات زملاء المدرس في إقناعه بالتصالح.
وفي الأقصر قضت محكمة الجنح بالحبس شهراً وغرامة ١٠٠ جنيه علي نورالدين أحمد مصطفي، في قضية اقتحامه مدرسة الأقصر الإعدادية للبنات أول أيام العام الدراسي الجاري، وتعديه بالضرب علي إحدي الطالبات داخل الفصل حتي سالت منها الدماء.
وفي المنوفية تعدي محمد فتحي محمد، طالب في مدرسة مليج الثانوية التجارية، بالضرب علي زميله محمد عبدالوهاب، أثناء اللعب في فناء المدرسة، تحرر محضر بالواقعة وتولت النيابة التحقيق.

أسيل رزق
03-11-2008, 02:06 PM
النزهة .. محمد عبد الفتاح .. أحمد عرابى ..!!!

دا عندنا :confused:

لا حول ولا قوة إلا بالله

ليهم حق الناس مايعلموش ولادهم

أنا نفسى أمسك وزارة التربية والتعليم هلم المدرسين دول وأعملهم شعلة 5 كم و أرميهم فيها :slap1qk6::slap1qk6::slap1qk6:

و بعد كده طلاب تربية هيتعملهم 50 امتحان علشان يتأهلوا للتدريس

وال نسبة النجاح فى الكادر 30% .. إيه الفشل ده وكسة سودا .. وال الريس يرفعها 99% فى أوكس من كده !!!!!!! :angry2:

وكمان زيادة فى الرواتب :stickjo4:

حسبنا الله ونعم الوكيل

مع إحترامى لكل المدرسين المحترمين :078111rg3:

محدش يعترض على كلامى
لان بجد المدرسين اللى المفروض يكون أرقى طبقة فى المجتمع .. بقوا .... طبقة فى المجتمع ( حذفتها علشان عارفة إنها هتتحذف :slap1qk6: )

حسبنا الله ونعم الوكيل :angry2:

بكاء القمر
03-11-2008, 02:19 PM
حسبى الله ونعمة الوكيل كل دا علشان واجب يا مدرس او مدرسة دول اطفال حرام عليكم اية يعنى لو معملوش واجب يعنى معلشى دول مش لو كانوا كبار مكندوش هيسكتوا وهيقلبوا الدنيا عليكم اتقوا ربنا علشان الى بتعملوة هيتعمل فى اولادكم وكمان ربنا مبيسبش حاجة كلوا دين وهيترد فراعو ربنا يا جماعة والاطفال احباب الله (((((( دول اطفاااااااااااااااااااال فى مخ ولا مفيش مع احترامى لاى حد)))))))) وحسبى الله ونعمة الوكيل

CoMMaNdo
03-11-2008, 02:24 PM
ينهار ابيض يا اسلام
مدارس دى ياعم ولا غرز ولا ايه
الواحد مبقاش عارف حاجه
مكان التعليم بقى مكان للفساد والخناقات والموت
ايه دا !!!

فاعــ خير ــل
03-11-2008, 02:28 PM
حسبي الله ونعم الوكيل

مشكووور

_GUIDE_
03-11-2008, 03:00 PM
مشكورين على المرور
طبعا من زمان واحنا بنتكلم عنسوء المناهج وان المناهج لزم تتغير
لكن حالات الاهانة والضرب للطلاب فى المدارس وبالشكل ده
والانتهاكات الصريحة دى مش لزم يتسكت عليها
اعتقد ان ايام الجمل فى الوزراة اصبحت معدودة
وان شاء الله مع اول تعديل وزارى هيتنطر

مستر وليد السيد
03-11-2008, 03:28 PM
يا جماعة الحكاية مش سودا اوى زى منتوا فاكريين , مجرد هذه الحالات اللى لا تتعدى صوابع اليدين تخلينا خلاص نصدر حكم بالشنق للمدرسين جميعاً و نقول الكلام بتعكوا ده ,................... دى حالات فردية و شاذة و بعضها قدرى بحت .

عارفين احنا مشكلتنا ايه : generalizationعارفين الكلمة دى معناها ايه : التعميم : يعنى اصدار حكم عام على جماعة بأكملها اعتماداً على حالات و وقائع خاصة .

و اللى بيحسدوا المدرس على الكادر الهنا : و الله العظيم المدرس مظلوم ومش واخد حقه فى مجتمعنا .
لو حد فيكم يفتكر المدرس زمان كان له هيبة و رهبة عظيمة . انما دلوقت الوضع بقى سىء جداً بل أسوء من السىء.
وتقبلوا خالص تحياتى .

Free angel
03-11-2008, 03:30 PM
ياااااااااه ايه كل المصايب دى

انا لله وانا اليه الراجعون فى التعليم يا جماعة

reda_mafia50
03-11-2008, 03:38 PM
اه ه ه ه ه شوفت خبر وفاه الطفله ده فى العشره مساءاً وام طفله بتقول هى اصلا عندها حاله رعب وخوف على طول


ومش عارف ايه حكايه اطفال لبتموت كلها فى نفس الوقت

hozayffa
03-11-2008, 03:44 PM
لا حول ولا قوة الا بالله