اهلا وسهلا بك فى بوابة الثانوية العامة ... سجل الان

العودة   بوابة الثانوية العامة المصرية > الركن الإجتماعي > اجتماعيات طالب

اجتماعيات طالب منتدى خاص بالطلاب لتبادل المعارف والحلول للمشكلات التعليمية والمسابقات والألغاز الهادفة

 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
Prev المشاركة السابقة   المشاركة التالية Next
  #5  
قديم 28-03-2012, 09:58 PM
خالد مصطفـى خالد مصطفـى غير متواجد حالياً
موقوف
 
تاريخ التسجيل: Jun 2011
العمر: 29
المشاركات: 1,788
معدل تقييم المستوى: 0
خالد مصطفـى is on a distinguished road
افتراضي

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة * dr.nour * مشاهدة المشاركة
أنا هاقول شوية حلول جربتها و كانت بتنفع :-

- الدعاء دايماً ندعي ربنا إنه يساعدنا و يعيننا على المذاكرة و التركيز و عدم النوم لفترات طويلة زيادة عن اللزوم و ربنا مش بيرد دعاءنا بالعكس بدل ما دة فيه خير يبقى أكيد ربنا هيستجيب إن شاء الله .

- الانتظام في مواعيد الصلاة طول اليوم هو ممكن نحسب إنها مالهاش علاقة بس لو انتظمنا على مواعيد الصلاة طول اليوم تلقائياً بنصحى مع آذان الفجر و نظبط المنبه برضو .

- لما نظبط المنبه أنا بصراحة بظبط أكتر من واحد و بحطهم بعيد شوية بحيث أضطر أقوم علشان أقفلهم فأفوق بس مايكونوش بعيد لدرجة إننا ما نسمعهمش يعني مسافة معقولة و ماتقدرش توصلهم من على السرير .

- الوضوء قبل النوم و قراءة قرآن و الحرص على الأذكار و النوم على الجانب الأيمن زي الرسول صلى الله عليه وسلم .

- إننا نحاول نكتب أهدافنا في ورقة و نعلقها جنبنا و نكتب جمل تحفزنا و وقت ما نقوم نقراها فنحس بإننا عايزين نذاكر .


- وقت ما نصحى و نحس إننا عايزين ننام تاني نفتكر إن على قد ما نتعب نفسنا على قد ما ربنا هيكرمنا آخر السنة إن شاء الله و إن محدش عمره ندم على لحظة تعب فيها لكن كتيييير ندموا على أوقات كسل و أوقات ضيعوها دة لازم نحطوا في دماغنا دايماً علشان نفتكره وقت ما نقوم .

- فيه حل تاني إن ممكن الواحد يتفق مع أصحابه إنهم يصحوا بدري و أول واحد يصحى يرن على التانيين .


أتمنى تكون حلول مفيدة .
ربنآ يگرمگ ي دگتورة

بچد نصآيح چميلة وانآ بإذن
الله هحآول امشيٰ عليهآ ..



اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة * dr.nour * مشاهدة المشاركة
تقريباً الصداع سببه إننا بنتعود ننام كتير و مرة واحدة نقلل نومنا فدة لازم يكون موجود في الأول بس بعد ما حضرتك تتعود إن شاء الله مش هيكون فيه صداع .

فعلاً ..

بس أقدر أگمل لغآية الظهر مذآگرة بترگيز ؟

چزيتِ خير الچزاء دگتورة =)
رد مع اقتباس
 

العلامات المرجعية


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا يمكنك اضافة مرفقات
لا يمكنك تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


جميع الأوقات بتوقيت GMT +2. الساعة الآن 12:01 AM.