اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مس منه
شكرا ليك استاذ على على رأيك بس احب اوضح ان اللى حضرتك ذكرته ده متفاوت من بنت للتانيه ومش الكل بيركز عليه
المهم يكون فيه توافق اجتماعى ومادى بين الاتنين لكن مش شرط تبقى البنت من اسره متوسطه وتحط شرط ان الراجل اللى ترتبط بيه يكون مستواه المادى اعلى او اجتماعى اعلى
لما يكون فيه توافق فالمستويات بيبقى احسن وفرصه نجاح الزواج بتبقى اكبر
وبعدين لو هنمشى على سنه نبينا عليه الصلاه والسلام هنرتاح اوى من الموضوع ده لان فيه حديث بيقول فيما معناه (من ترضون دينه وخلقه فزوجوه) لا حسب ولا نسب ولا فلوس ولا وضع اجتماعى
شكرا لمرورك العطر وتقبل منى استاذى الفاضل
|
- الموضوع يتحدث عن المواصفات التي تجذب المرأة في زوجها . أي يتحدث بصفة عامة . إذاً لابد من مراعاة من يلتفتن ويعنيهن الأمور المادية والنواحي الاجتماعية في المقام الأول خاصة وأنهن لسن بالعدد القليل .
- ها أنتي تذكرين أنه من المهم وجود توافق اجتماعي ومادي بين الطرفين , وهو ما لم يأتي ذكره في الموضوع .
- ماذا إن كانت الفتاة من أسرة ميسورة الحال وتقدم لها من تتوافر فيه بعض هذه المواصفات , ولكنه ضعيف مادياً ولديه وظيفة أو مهنة عادية ؟
- وهل يتبع أحد نصيحة رسولنا الكريم صل الله عليه وسلم للمرأة وأهلها وللرجل عند الإقدام علي الزواج إلا من رحم ربي ؟
قمت بالتعليق علي الموضوع بما يتوافق مع الواقع .
خالص تحياتي