
07-02-2012, 10:39 AM
|
طالب بالصف الثالث الثانوي (علمي/رياضة)
|
|
تاريخ التسجيل: Jul 2011
المشاركات: 48
معدل تقييم المستوى: 0
|
|
شوف يا سيدي , أهم حاجة في الفرنساوي تضمن 15 درجة بتوع الشخصيات والوظائف والأماكن وأبواب الجرائد , دول تحفظهم صم وتحل عليهم كتيييير , لازم تعرف تترجم الجملة علشان على أساسها تجاوب (ما تقلقش في الامتحانات بتيجي جمل سهلة وبسيطة وهتعرف تترجمها بسهولة بإذن الله)
بالنسبة للمواقف , لو انت كويس في الجرامر والكلمات مش هتحتاج تحفظ , بس في رأيي الحل الأسهل انك تحفظ أهم المواقف اللي بتيجي كل سنة , حل امتحانات الثانوية العامة السابقة وشوف بيجيب ايه كل سنة واحفظهم .
المقالات والحوارات , سهلة جدا تقدر تجاوب عليها من معرفتك بمنهج أولى ثانوي وكمان بيجيب اتنين تختار منهم الأسهل بالنسبة لك 
كلمات الدروس , لو مش هتقدر تحفظهم عالأقل اعرف معانيهم علشان تعرف تسلك في الترجمة وخصوصا في الـوثيقة بس كده كده هتحتاج جزء من الكلمات علشان تكون المواقف فلازم تكون حافظ الـspelling كمان .
بعد ما تخلص المنهج ابدأ فورا بحل الامتحانات السابقة واتأكد مع المسيو من صحة حلك . ده بيديك ثقة كبيرة في نفسك وبيقيس مستواك .
أخوك جاب 48.5 السنة اللي فاتت بسبب الفزلكة في حل الوثيقة وسؤال الجرامر , ماكنش ليها لازمة بصراحة عموما اللي فات مات <_<
بالتوفيق للجميع ان شاء الله .
|